Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

duminică, 13 ianuarie 2013

Optimizare P.C. la pornire




Sunt convins că foarte mulţi ştiu cum să-şi optimizeze P.C.-ul nu pentru ei postez ,aşa  cum ştiu că există mai multe moduri de optimizare ,mai multe programe care fac acest lucru , unele foarte bune altele mai puţin bune ,unele gratuite (free) , altele cu bani .

Atenţie mare ! Atunci când te hotărăşti să faci oprirea unor aplicaţii trebuie să cunoşti măcar cât de cât ce aplicaţii sunt strict necesare pentru pornirea P.C.-ului .

În general optimizarea se face prin accesarea opţiuni „ System Configuration Utility ” la care se ajunge prin click START , în caseta RUN laWindows XP sau direct in caseta de cautare la Windows 7 se scrie
” msconfig” (fără ghilimele) apoi se dă OK şi va apărea o casetă de tipul acesta

În această casetă dai click pe „Startup” şi se va deschide caseta aşa :

Aici ai toate aplicaţiile ce pornesc odată cu Windows la bootare . Ai posibilitatea să debifezi pe cele care nu doreşti să pornească odată cu Windows şi care ştii că nu le foloseşti regulat , sau nu ai nevoie zilnic de ele . La final dai OK ,este posibil să îţi apară de două ori o casetă care te va întreba dacă eşti administratorul şi ştii ce faci (An Access Denied error was returned while attempting to change a service . You may need  to log on using an Administrator account to make the specified changeds) [O eroare a Access Denied a fost returnat în timp ce încerca să schimbe un serviciu. Ar putea fi necesar să vă conectați cu privire la utilizarea unui cont de administrator pentru a face changeds specificate],

Dai OK şi se va restarta calculatorul .

La restart va apărea o nouă casetă care te va anunţa că s-a executat la care este bine să bifezi opţiunea de a nu te mai anunţa.


Trebuie să ştii că ori de câte ori vei deschide un program care a fost blocat la Startup acesta se va activa şi va trebui să repeţi operaţia de debifare de mai sus .

Aceasta este una dintre posibilităţi , am spus că există mai multe care pot fi folosite cu succes . Eu am să prezint una tot gratuită care face pe lângă optimizarea P.C-ului şi alte multe lucruri utile cum ar fi curăţarea regiştrilor sau curăţarea partiţiilor şi altele pe care cu siguranţă le vei folosi . Această opţiune nu mai necesită restat la fiecare oprire a unei aplicaţii şi nici nu mai cre permisiuni de aplicare ca la cea prezentată mai sus .
Se numeşte Wise Care 365 este aşa cum am spus gratuită şi se poate descărca de aici :http://www.wisecleaner.com/download.html  este site –ul lor oficial sau poţi descărca de aici : http://www.wisecleaner.com/wisecare365.html  


şi poţi să citeşti şi ce anume face acest program în limba engleză .
Instalarea şi mod de folosire găseşti aici :
http://elisav-54-sibiu.blogspot.ro/2012/07/stabilizarea-securizarea-si-accelerarea.html  


Programul după instalare va arata aşa :
 



Dai click pe „ Manager pornire ” se va deschide pagina asta :

Aici ai posibilitatea sa porneşti sau să opreşti anumite programe dând click pe ON şi mai poţi vedea şi câte secunde mănâncă fiecare program activat la pornire . Apoi ai a doua opţiune „ Servicii” dai click pe acesta şi se deschide caseta cu Servicii active :

Aici nu numai că îţi arată ce anume este activ dar te avertizează si care anume trebuie să funcţioneze ne aparat  vei vedea că scrie „ Trebuie activat şi nu ai posibilitatea de al dezactiva , la unele ai „ Menţine ” acestea este bine sa fie menţinute dar nu obligatoriu , iar la altele vei vedea „Dezactivaţi ” acelea poţi sigur să e dezactivezi liniştit .

Pe lângă aceste setări mai poţi verifica din când în când şi opţiunea „Activităţi  Programate ” , la care se ajunge din Start , Contol Panel :


Prima de sus stânga este „Activităţi  Programate ” dai click pe ea se deschide si vei vedea dacă ai sau nu activităţi programate la pornire .Dacă ai este bine să le dezactivezi indiferent ce sunt pentru că ele ori cum vor face după ce au de făcut .

Dezactivarea se face simplu cu clic dreapta pe fiecare aplicaţie , click „Proprietăţi ” se deschide o casetă şi in partea de jos debifează tot ce este şi apoi dai OK


Dacă calculatorul tău are o viteză bună de boot-are ar trebui să vezi la pornire în colţul din dreapta cel puţin un avion care zboară , dacă vei vedea un melc trebuie să lucrezi la memoria lui sau să dezactivezi mai multe programe şi aplicaţii . Gândeşte-te  că tu ai sta de vorbă cu3 persoane o dată şi va trebui să le dai răspuns concomitent la toţi trei o dată , dar calculatorul dacă are 10-20 de programe deschide o dată el nu crezi că va claca ne mai putând face faţă şi se va bloca . Cam aceasta este reacţia unui calculator / laptop care nu mai răspunde .

Vezi filmuleţul la pornire :


Poti deasemenea sa optimizezi memoria P.C.ului tau cu optiunea aceasta  manual  :


 Dai clic pe optimizare si aceasta se va porni . Deasemenea poti sa faci setari la memorie :

Sau poti seta ca optimizarea sa se faca la pornirea calculatorului/laptop , deschizi Wise Care 35
Click pe Wise Memory Optimizer si se va deschide  optiunea de optimizare Memorie .
Dai click pe „Setari”se va deschide partea de setari si aici bifeaza optiunea „Ruleaza cand porneste Winows-ul”( a doua optiune ) .


De acum de cate ori va porni calculatorul memoria lui se va optimiza la pornire automat si vei vedea in bara de activitati dreapta o iconita cu aceasta optiune de optimizare .
ATENTIE !

Ori de câte ori vei refolosi un program sau o activitate pe care o foloseşti rar  trebuie mai apoi să o închizi şi de la pornire în Startup adică să vizitezi programul Wise Care 365 la secţiunea „ Manager Pornire ” şi eventual să îl opreşti şi de aici .
Daca ai Windows 7 si doresti sa -l faci sa porneasca mult mai usor  poti dezactiva unele programe si servicii care nu sunt necesare si utile numai daca doresti . Urmareste Video Tutorialul si vei putea face setarile necesare :  http://www.videotutorial.ro/?p=3817  .  Nu este obigatoriu sa faci tot ceace este prezentat faci doar ce crezi tu ca nu  iti mai este necesar . SUCCES !

Eu persnal am dezactivat tot ce nu mi-a fost de folos si P.C-ul meu se deschide foarte repede . Pentru  Google tolbar Notifier este necesar sa il opresti de la servicii altfel nu merge .


Mai am 11 programe care pornesc la descchiderea P.C-ului ,dar merge foarte bine .